De praktijkondersteuner


In onze praktijk is Maureen Verhoeven werkzaam als praktijkondersteuner. Omdat niet voor iedereen altijd duidelijk is wat een praktijkondersteuner doet en wat u van haar kunt verwachten, volgt hieronder enige uitleg.


De praktijkondersteuner is 3 dagen per week in de praktijk werkzaam. Via de assistente kunt u zelf een afspraak maken voor haar spreekuur, ook kan het zijn dat u verwezen wordt naar haar spreekuur door de huisarts.  Zij heeft een grote mate van zelfstandigheid maar er blijft ten alle tijden nauwe samenwerking en overleg met de huisarts.

Zij draagt, samen met de huisarts en de doktersassistentes, zorg voor de verbetering van de toegankelijkheid en kwaliteit van de huisartsenzorg.


Wat doet een praktijkondersteuner
                   

De praktijkondersteuner neemt een deel van de medisch inhoudelijke taken van de huisarts over. Hierbij ligt de nadruk op patienten met een chronische aandoening en preventief onderzoek, en werkt volgens afspraken die vastgelegd zijn in protocollen.    

Op het spreekuur kunt u o.a. terecht voor Diabetes Mellitus, astma/COPD, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol, stoppen met roken, voedings- en leeftstijladvies, preventief onderzoek naar hart- en vaatziekten, ouderenzorg en uitstrijkjes. Onder haar taken vallen oa periodieke controles, onderzoeken (zoals b.v longfunctieonderzoek, thuisbloeddrukmeting, doppleronderzoek, geheugentest), voorlichting en educatie.

Dit betekent niet dat u uw eigen huisarts niet meer zult zien voor deze problemen, want er vindt nauwe samenwerking plaats en er blijft, zeker bij de chronische aandoeningen, ook regelmatige controle bij uw eigen huisarts noodzakelijk.

Verder wordt er achter de schermen ook aan protocollering gewerkt, het opzetten van (preventieve) onderzoeken, integreren van landelijke richtlijnen in de praktijk en transmurale samenwerking.

Via de assistente kunt u een afspraak maken;  zo nodig kunt u ook een afspraak maken voor een visite aan huis. Ook wanneer u vragen heeft of meer informatie wilt, kunt u dit aan de assistente kenbaar maken, de praktijkondersteuner belt u dan zo spoedig mogelijk terug.

Hopelijk geeft deze informatie u enig idee wat de praktijkondersteuner betekent voor u en voor de praktijk. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u uiteraard met een van ons contact op nemen. 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Spoednummer 013-5286060
 

P.J.C. Vioen, huisarts

Moergestelseweg 32H
5062 JW Oisterwijk
Telefoon:
013-5288805
Routebeschrijving >