- Astma/COPD screening

In onze praktijk kunt u ook terecht voor onderzoek naar en begeleiding van longklachten zoals astma en COPD (chronische obstructieve luchtwegaandoeningen).                        

Het doel hiervan is om door een zo goed mogelijke behandeling verergering van uw luchtwegklachten te voorkomen en uw conditie zo optimaal mogelijk te krijgen en te houden.

Door onderzoek zijn de laatste jaren de inzichten in de verschillende luchtweg- aandoeningen sterk veranderd, wat kan leiden tot een betere behandeling van uw luchtwegklachten.

Om een goede diagnose te kunnen stellen wordt er in de praktijk uitgebreid onderzoek gedaan: de praktijkondersteuner zal u naar uw klachten en functioneren vragen en een longfunctieonderzoek (spirometrie) doen. Wanneer er ook allergische klachten een rol lijken te spelen kan een allergietest gedaan worden. Zo nodig zal de huisarts aanvullend lichamelijk onderzoek bij u doen en een longfoto laten maken.

Afhankelijk van de diagnose krijgt u uitleg van het ziektebeeld, adviezen en z.n. (inhalatie)medicatie. De termijn waarop een vervolgafspraak gemaakt wordt gaat in onderling overleg en is afhankelijk van de ernst van uw klachten.

Wanneer u klachten heeft van de luchtwegen en denkt dat het onderzoek ook voor u relevant is, kunt u via de assistente een afspraak maken.

 

 

Contact

Spoednummer 013-5286060
 

P.J.C. Vioen, huisarts

Moergestelseweg 32H
5062 JW Oisterwijk
Telefoon:
013-5288805
Routebeschrijving >