- Hart en vaatziekten


Onderzoek naar risicofactoren

 

Er zijn verschillende factoren waarvan bekend is dat ze de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten kunnen vergroten. Ook wanneer u geen klachten heeft, kan het verstandig zijn om voor u persoonlijk eens een inventarisatie van deze risicofactoren te maken.

Door tijdig eventuele risicofactoren op te sporen en zo nodig uw leefstijl aan te passen of te behandelen met medicatie, kunnen problemen in de toekomst mogelijk voorkomen worden. Graag willen wij u binnen onze praktijk deze mogelijkheid bieden.

Wanneer u bij de praktijkondersteuner op het spreekuur komt meet zij uw bloeddruk en gewicht, en maakt samen met u een uitgebreide risico-inventarisatie op basis van uw eventuele voorgeschiedenis en leefstijl. Uw bloed wordt onderzocht op onder andere het cholesterol, suikergehalte en nierfunctie.

Afhankelijk van de uitkomst hiervan krijgt u indien nodig een advies voor eventuele aanpassingen aan uw leeftstijl, medicatie en/of verder onderzoek. Dit gaat altijd in overleg met de huisarts. 

Inmiddels zijn wij gestart met het versturen van uitnodigingen voor dit preventieve onderzoek. Omdat het om een grote groep patienten gaat, kan het even duren voordat u een oproep ontvangt.

Contact

Spoednummer 013-5286060
 

P.J.C. Vioen, huisarts

Moergestelseweg 32H
5062 JW Oisterwijk
Telefoon:
013-5288805
Routebeschrijving >